Stravovanie

Stravovanie sa riadilo zásadou troch mäsitých a a štyroch bezmäsitých dní v týždni. Mäsité dni boli utorok, štvrtok a nedeľa. Ostatné dni boli bezmäsité.

Na raňajky sa striedali zemiaky, mlieková polievka, zapražená a cesnaková polievka, mlieko, biela káva. V mäsitý deň dostal každý člen rodiny, pokiaľ stačili zásoby, pridelený kúsok slaniny, alebo údeného mäsa.

Obed sa každý deň riadil určitou šáblónou. Mal dva chody. Polievka alebo omáčka a hlavné jedlo. V pondelok a v sobotu kaša (zemiaková, hrachová, šošovicová, cícerová). V stredu a v piatok múčne jedlá (slíže, pšenové bobále, šúlané slíže, dolky, buchty, lokše, parené buchty, slivkové gule, palacinky). V utorok a vo štvrtok sa jedávalo hlavne bravčové mäso, na jeseň aj hydina a králiky. Vykŕmené husi sa konzumovali na chody, ostatné kusy sa predali.

Večere sa skladali z jedál, ktoré zostali z obeda, varené a pečené zemiaky, k tomu oškvarky, kyslé mlieko, cmar, prípadne sladké mlieko, alebo aj ostatok z raňajok

Špecialitou v dedine boli pečienkové slíže, podávané hosťom na raňajky v nedeľu na hody.